Hopmark Havfiske AS og tråleren Fiskebank ble ISM sertifisert av Sjøfartsdirektoratet.
Nylig presenterte Maritime House at Hopmark Havfiske og tråleren Fiskebank ble ISM sertifiser etter en vellykket verifikasjon utført av Sjøfartsdirektoratet.
Da forskrift om sikkerhetsstyringssystem for norske skip –og flyttbare innrettinger ble endret til å også gjelde for fiskebåter over 500 Brt, valgte Hopmark Havfiske å gå til anskaffelse av Maritime House sitt digitale ISM styringssystem. Det har resultert i et fullgodt kvalitetssikringssystem oppbygd i henhold til ISM-koden, og i samsvar med gjeldene forskrifter for fiskebåter og rederiets interne prosedyrer.
12
"Fiskebank" ved KM i Kristiansund.


«ISM-koden (International Safety Management Code) er et regelverk vedtatt gjennom IMO (International Maritime Organization) som legger ned overordnede regler for sikker drift av skip», sier Senior partner i Maritime House, Yngve Nordhaug.

«Sjøfartsdirektoratet er tilsynsmyndighet for norske skip, og er derfor den myndigheten som sertifiserer og kontrollerer norske skip til å være i henhold til ISM-koden. Sjøfartsdirektoratet utsteder to sertifikater i forbindelse med ISM, dette er et Godkjennelsessertifikat (DOC) for rederiet og et Sikkerhetsstyringssertifikat (SMC) som bevitner at fartøyet er sertifisert», legger daglig leder, Eskild Leikanger, til.

Maritime House har i samarbeid med Hopmark Havfiske utviklet rederi og skipsspesifikke rutiner og prosedyreverk for å være i henhold til standarden.

«Vi er stolte av å få anerkjent vårt digitale ISM-styringssystem av SJøfartsdirektoratet, og at både Fiskebank og Hopmark Havfiske nå er ISM-sertifisert, slik at de kan fortsette drift av sine primæroppgaver. Fiskefartøy over 500 Brt som ikke er sertifisert innen 01.juni.2016 vil ikke kunne fortsette å drive fiske etter denne dato», sier Senior partner Frank Berget

Vi i Maritime House er opptatt av at vår erfaring, kombinert med våre klienters ekspertise, utgjør en felles solid styrke på våre tjenester og produkter. Vi har akkrediterte revisorer med lang erfaring innenfor kvalitetsledelse med på laget», sier Senior partner Yngve Nordhaug.

«Maritime House har blant annet levert ISM-system til Hopmark Havfiske, Holberg Shipping, Geiranger Fjordservice og North Sea Marine. I tillegg til å tilby egenutviklet elektronisk kvalitetssikringssystem, tilbyr vi mekling om salg av nye fartøy, og maritim rådgivning.