I 1976 ble "Kvernes" overlevert fra Volda Mek. Verksted A/S til MRF for trafikk i Bremsnesruten. Overleveringsturen gikk innover fjorden til det kulturhistoriske stedet Kvernes, som ferja var oppkalt etter. Dette var den første pendelferja i Norge som ble bygd med utsiktsalong over bildekket. "Kvernes" trafikkerte Kristiansund-Bremsnes fra 1976 til 1981.
og 1
 
 "Kvernes" ved Devoldholmen i 1976, klar for trafikk i Bremsnesruten. (Bilde utlånt av Geir Gjengstø)
 
På 1980-tallet var den fast ferje i Kvitnes-sambandet gjennom mange år. Senere har "Kvernes" trafikkert i flere ruter i Møre og Romsdal. I perioden 2008-2014 var den turistferje mellom Valldal og Geiranger. Utsiktsalongen ble da pusset opp og fikk egen kiosk. Ferja trafikkerer i dag mellom Festøya og Hundeidvik på Sunnmøre. "Kvernes" bør bli vurdert å bli tatt vare på som en representant for ferjehistorien på Nordmøre. Den kan bl.a. brukes til turer på Nordmørsfjordene og som turistferje mellom Valldal og Geiranger.  (Terje Holm)
og 2

En flaggsmykket  "Kvernes" på overleveringstur til Kvernes med kaptein Emil Johansen, MRF direktør Johan Engja og andre gjester.

og 3
Turistferja "Kvernes" ved Valldal gamle ferjekai i 2010.  (Foto: Terje Holm)
og 4

 
En nyoppusset og trivelig utsiktsalong. Anne Pettersen Henden tok seg av kioskdriften i 2014. (Foto: Terje Holm)
 

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her