Norsk Skisfartshistoroisk Selskaps nordmørsavdeling hadde skikkelig treff med været da de lørag reiste i gamle fergerutas fotspor fra Kristiansund til Smøla. Tidens Krav var med og hadde filmsending direkte på nettetminutt for minutt. Ferga til Smøla, som het " Smøla"  gikk fra byen fra 1959 til 1976. Senere kom nye større ferger til havneanløpet ble erstattet med fergeleier i Seivika og Sandvika på Tustna som betjente turen til Smøla. Det var rundt 1983.
Det var en kjempetur som gikk fra byen (Johnsenhuken) til Straumen på Smøla, videre til Forsnes på Hitra hvor eieren av kaia måtte vike plass, deretter gikk turen sørover til det gamle fergeleie på Tyrhaug på Edøya (Smøla). Deretter var det stop på Ringholmen for ilandsetting av fotografer fra TK, SamferdselFoto, Brunsvikanytt, Terje Holm og NSSN (Håkon) slik at båten kunne fotograferes i alle himmelretninger (passerte Ringholmen flere ganger) og turen ble avsluttet på Knudtzonholmen ved hurtigruten. På returen holdt leder Jørgen Strand foredrag om rutebåtene i gamle dager


meg 10
Atlantic Ship Management i Kristiansund  sin " Sørøy" ble malt med MRF merker til turen. ( Foto: Håkon Bloch)
meg 2
Leder i Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre Jørgen Strand stod bak det nostalgiske arrangementet som mange satte pris på. Her på Straumen.(Foto: Håkon Bloch)
meg 3

Gammel og “ny” navigatør, dagens skipper Øystein Meek og “Gammelkaptein” på Smølaferga Sverre Kvernen snakker her om leia. (Foto: Håkon Bloch)
meg 1
Fergekaia på Straumen var pyntet. Siste gang ferga kom hit var i 1989 da ble fergeleiet flyttet til Edøya da bru ble bygd dit. ( Foto: Håkon Bloch)
meg 4
Lærer Rangnes på Smøla tok imot trossa. Wigdis Wollan flink fotograf  i øyriket var selvsagt tilstede. (Foto: H. Bloch)
meg 5

Pål Sundøy i Tidens Krav overførte reisen minutt for minutt til websidene til TK. Det gikk veldig bra. ( Foto: H. Bloch)
meg 22 b

NSSN-leder Jørgen Strand sammen med representat fra “SamferdselsFoto” Tor Arne Aasen (fra Bergen) ved Skorsteinsmerke til gamle MRF.( Foto Håkon Bloch)
meg 6
Bilettør Geir Gjengstø selger her spesialagete bilett til leder Jørgen Strand. Skal det være, så skal det være. ( Foto: H.Bloch)
meg 7

MRF-veteraner på det gamle fergeleie på Forsnes som nå eies av SalMar fra venstre Erling Edvardsen (tok imot trossa da vi kom),Paul Bakkmyr, Eivind Aass og Sverre Kvernen.

meg 8

Da bli fotografene hentet ombord igjen på Ringholmen.( Foto: Håkon Bloch)
meg 9
Ferga var innom flere plasser som den i sin tid gikk til. Her Kattholmen. 
meg 23
Deltagere på dekket av " Sørøy" . ( Foto: Tor Arne Aasen)