Den tidligere bilferga B/F Eiksund som ble kjøpt av Atlantic Ship Management, Kristiansund og skiftet navn til M/S Atlantic Pioneer er solgt til firmaet Hæhre Entreprenør A/S. De er kjent her fra utbyggingen på flyplassen det såkalte SL-prosjektet (SL= Sikkerhetssoner og Lysanlegg). Fergen er noe forandret  der en “stor” kjørelem er montert i den ene enden samt en del stål er fjernet for å minske tonnasjen. Det er Kristiansund Mekaniske Verksted (Mollan) som står for arbeidet. Den får vel trolig et nytt navn.( T/f : Håkon Bloch)
gann 13
Her nyervervelsen til entrepenørfirmaet Hæhre A/S med den nye lemmen som KM i Vågen  har laget. ( Foto: Håkon Bloch)
gann 14
Hæhre A/S som stod for utvidelsen av Kvernberget Lufthavn hadde åpen dag ved en anledning for noen år siden. Her opplinet endal av maskinparken. ( Foto: Trond Sæterøy)
gann 1

Har vært innom uka som gikk: M/S Gann, 109 x 17 x 4,7 m., bygd i 1982, max/gjennomsnitsfart er 13,1/11,1 knop, hjemmehavn er Stavanger og Norsk flagg, ombygget i 1989 ved Motorenwerk Bremerhaven i Tyskaland (ferdig modul med lugarer på akterdekket) og senere oppgradert flere ganger. Den er eid av en privat vidregående skole i Stavanger og driver med 3 årig utdannelese av “sjøfolk” i
alle aktuelle fag. De flest får jobb på skip før de er ferdig med utdannelsen. Den ble tidligere drevet av “Unge Sjømenns Kristlige Forening” grunnlagt i 1947.
M/S Gann er det tidligere hurtigruteskipet i “mellomklassen” M/S Narvik. Det ble bygget tre skip i denne klassen hvor det bare er M/S Vesterålen som fremdeles er i dagli drift. Det tredje M/S Midnatsol heter nå M/S National Geografphic Explorer og det er det cruiseskipet som har besøkt Smøla i de siste to årene. Den fortsatte turen sørover.( Tekst/ foto: H. Bloch)
gann 2

M/S Spjæringen Senior, Ø-150-H, 22,05 x 7,5 x 4,4 m., bygd i 2001 og senere ombygd noe, hjemmehavn er Hvaler og Norsk flagg. Ligger på Vågekaia utenfor AG Maritime A/S. Fiskebåt som driver med snurpnotfiske langs kysten, driver også med Hvalsafari når de ikke fisker. Har tidligere hett M/S Arne Stensen med registrering N-16-VV fra Svolvær og M/S Arnøyfjord med registrering NT-50-NR.(Foto/ tekst: Håkon Bloch)
gann 3
Sundbåten " Rapp" ble brukt som stativ da MRF merker skulle males på " Sørøy" .( Foto: H. Bloch)
gann 12

Fra Ramnfjorden nord av KSU: M/S H. Ytterstad, N-307-LN, 75 x 16 x 7 m., bygget i 2014. Overlevert til Ytterstad A/S (datterselskap av Ytterstad Fiskeriselskap A/S) fra Besiktas Gemi Insa, Yalova i Tyrkia 25. januar 2015 som byggenummer 32. Framdriftsmaskineri på 4000 kW som kan boostes med 1000 kW ved hjelp av akselgenerator. Her paserer den utenfor Hinnakleppen.(Foto/ tekst: Håkon Bloch)
gann 22
Sørgående hurtigrute M/S Polarlys, 123 x 19,5 x 5 m., max/marsfart er 15,1/14,3 knop, i følge AIS. Ro-Ro/passenger ship (på norsk “Hurtigrute”), hjemmehavn er Tromsø og norsk flagg. Overlevert til TFDS( Troms fylke Dampskipselskap) i mai 1996 som byggenummer 223 ved Ulstein Verft i Ulsteinvik. Det er det tredje skipet med dette navnet, tidligere D/S Polarlys fra 1912 og M/S Polalys fra 1952. TFDS fusjonerte i 2006 med OVDS og dannet Hurtigruten ASA. (Tekst / foto: Håkon Bloch)