Vi har nylig sett på Brennpunkt om skjebnen til barna med tysk far her i landet. Det er helt utrolig at norske myndigheter arbeidet på lik linje slik tyskerne gjorden med raseteorier etter krigen. Voksne oppegående ledere for asyler o. l. var enig at disse barna var mentalt svært tilbakestående, eller de torde ikke å si annet etter påtrykk av AP regjeringen som skulle få landet opp fra steinalderen igjen. Resultater for mange ble fryktelig. Ennå i våre dager 70 år etter krigen er det skygger av denne tiden. Rundt 12000 barn ble født med tysk far fra 1941 til 1946 her i landet. Det var jentene og barna som fikk unngjelde. De som tjente store penger på samarbeid som Orkla, Hydro og 1300 andre firma gikk stort sett fri. 
tysk f
Bilde av soldater med barn. Om det er deres er ukjent. Et annet " norsk felttog" begynte etter krigen for barna, som det var planer om å deportere ut av landet, eller sterilisere og andre " løsninger" etter mønster på lik linje som nasistene arbeidet etter. ( Foto: Digitalmuseum)
tysk 2a
Tysk soldat å torvet i Kristiansund i 1941. I løpet av krigen ble det født 99 barn med tysk far her i Kristiansund. For mange vet man det ble et helvete på jord, mens andre igjen fikk en selvsagt fin oppvekst slik barn skal ha. ( Foto: Romsdalsmuseet) NORGES OPPGJØR MED BARN


Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her