I dag søndag gikk vi et tur opp til Klimpan på Averøy. Imidlertid la vi raskt merke til dyrespor i snøen langs hele den rødmerkede stien fra Huslia og helt opp på Klimpan. Vi kunne se av sporene at dyret hadde kommet opp fra sydsiden av Klimpan, gått over det høyeste punktet, stoppet og sett på utsikten og deretter fulgt hele stien nedover til Huslia. Et sted så vi at dyret hadde gravd etter en mus eller noe lignende, da det var noe som lignet musespor og et dypt "krater" i terrenget.( Tekst/ foto: Jonny Fevåg)
gs 1

Likeledes fant vi et lite vannhull, hvor da dyret hadde krafset opp isen for å få tak i vannet under.
Da vi kom hjem sjekket vi "gaupespor" på nettet, og da kunne vi se at det ikke var tvil. Men det så ut som våre spor var litt små. Sporet var av samme størrelse som en standard fyrstikkeske, 6 cm. 
Vi gikk samme tur forrige søndag også, men snøen kom etter det, og det var ikke ny snø i sporene. Sannsynligvis er sporene nyere enn onsdag 6. januar, med siste snøfall. Vannhullet oppå Klimpan indikerer at sporene kan være relativt ferske, med andre ord innenfor et døgn, da dette ikke hadde frosset helt igjen og det var 5-6 kuldegrader. 
gs 2
Nå er det blitt observert gaupe i Averøy tidligere, selv om mange benekter det. Atlanterhavsveien og bruene og fyllinger fra Vevang får skylden for det. Viltforvaltningen skriver det ikke er ønskelig med gaupe i kommunen, og jakttid er 1. februar til 31. mars. Det er rapporteringsplikt for jakten. ISFRUENS BLOGG OM GAUPE