Det er store investeringer i brønnbåtflåten i Norge. Den ene etter den andre er å se seilende forbi i fjordene eller ute i leia. " Namsos" heter vel mulig den siste på den fronten, og den lå på Storkaia i Kristiansund i dag.
Namsos
M/S "Namsos", 85 x 17 x 5 m.,bygd (levert) desember 2015, hjemmehavn er Rørvik og Norsk flagg. Fish Carrier. Byggenummer 124 ved Havyard Ship Technologys verft i leirvik, Sogn. Drives av NFT (Norsk Fisketransport A/S) som eies av Torhatten, Namsos Invest A/S og Amble invest. Disse byggene type Havyard 587 Brønnbåt er utstyrt med sylindriske tanker som gir et optimalisert strømbilde for vann som igjen sikrer optimal vannkvalitet. Dette er noe av det mest moderne når det gjelder brønnbåter. Ligger ved Storkaia (Steinbithjørnet).( Foto: Håkon Bloch)
namsos 4 b
Kranutstyr  fra vårt hjemlige Triplex på Hendneset er å finne på dekk. ( Foto: Håkon Bloch)
namsos 3

M/S Sea Explorer, 58,86 x 11 x 5,6, bygd i 1976, hjemmehavn er Nassau på Bahamas, det er et Research/Survey Vessel. Rederiet er Gardline som har oppdrag i Europa, USA, Australia, Midtøsten og Africa. Arbeider med søk etter olje og gass, kartlegger undervannsruter for kabler og rør. ( Foto: Håkon Bloch)
namsos 2
Redningsselskapet sin " Askerbæringen" har vært innom Kristiansund. Her i byen er det " Skomvær 3 " som er stasjonert ukjent hvor lenge. ( Foto: Håkon Bloch)