Av Leif Andersen

Hei fant også ett annet gammelt bilde fra Vågen. Årstall er usikkert. Det står stemplet K. Øvervåg på baksiden av bildet og nr 14. Her ser vi også at det ligger en steamtråler på kaia til gamle Goma fabrikker. Mulig noen kan si mer om denne båten? 
leffen.jpg

Fra Kjell Dønheim kom denne:

Jeg tror at den steamtråleren som du etterlyser navnet på er "Honningsvåg". Dersom du på orginalen kan se om det er et anker som er skorsteinsmerke er det nok den. Det var, så langt jeg husker kun 3 av byens trålere som var gråmalt. Det var "Ena",  "Toa" (skiftet farge til sort senere), og "Honningsvåg". Den ble bygd i Tyskland i 1940, ble tatt over til England, gjorde tjeneste som ekskortefartøy under hele 2.verdenskrig. Stasjonert på Island. Den "levde" helt frem til 1977, da ble den opphugd.

Når du først har orginalen forran deg, kan du se om du greier å lese navnene på de båtene som ligger akterfortøyd langs Holm fjæra for meg?

Jeg tror fotografiet må være tatt helt på slutten av 1940-tallet, begynnelsen av 1950 årene. Jeg kan huske at det så noenlunde slik ut da før den store utfyllinge ble satt i gang.


Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her