Det ble ingen jernbane til Kristiansund og Molde. Etter åpningen av Raumabanen i 1924, ble det utredet forelengelse både til Ålesund, Molde og Kristiansund. For vår by sin del var det planer om å legge banen til både Vevang og forlengelse til endestasjon i Futsetra på Averøy eller til enten Gjemnes med jernbaneferge til Frei. Endestasjonen skulle være i Melkvika på Nordlandet. Etter hvert besluttet Stortinget å satsen på veiutbygging istedet for jernbane til Mørebyene. Ålesund har dog de siste årene børstet planer om å forlenge banen fra Åndalsnes til Ålesund.
jern f
Åpningen av den 114 km lange jernbanen fra Dombås til Åndalsnes ble foretatt av Kong Haakon  i 1924. Arbeidet begynte i 1912 og var et svært utfordrende prosjekt i ville Romsdalen. (Foto: Jernbaneverket)
jern 1

Dette var det nærmeste vi kom jernbane her i byen; et befordringskontor for gods. Dette skiltet må vel helst være fra slutten av 1920 årene. (Foto: Knut Kristiansen) Det ble fra 1920 årene til et stykke etter kapitulasjonen i 1945 tatt fram slike planer om jernbane til kysten, men alle planene strandet vel i siste del av 1940 tallet. 
jern 2


Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her