Her er et mye omtalt skipsfunn fra havet utenfor Averøya. Det passet ikke akkurat at vår redaktør fant denne byggeplaten på skipet "Borghild" ex "Gro" i 1989, for det var Nils Aukan som fant skipet rundt 1972.Her må han må ha vært omtrent blind da han ikke så denne platen oppe på dekk der den omtrent lyste opp på dykkerne som svømte over dekk på 35 meters dyp. Det er ufattelig at ikke noen hadde sett denne ved de hundrede dykk som ble foretatt ned til skipet som forliste etter grunnstøting 16.februar 1940. (Roger Naas)
1989
En riktig flott byggeplate. Skipet var ikke 100 år da platen ble tatt opp. Forsikringselskapet Germanischer Lloyd var konkurs i 1945 , og dermed var det ingen formell eier av vrakdelene. I 1998 ble vel dette mest sannsynlig statens eiendom etter kulturminneloven, men det vites at bl.a ventiler/koøyer er fjernet av dykkere fra Kristiansund dykkerklubb så sent som 2001, noe som enhver bør tenker over.
Forøvrig var platen beslaglagt av politiet 2002-2005, men den ble tatt ut av hovedforhandlingene i tingretten mot BOA.( R.Naas)

gullplatte

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her