Det kjennes godt denne stanken fra silanlegget for kloakk på Hagelin i Kristiansund. Vi har fått flere henvendelser om dette. Når vindretningen er slik at den kommer fra nordøst er det spesielt ille. De som skal inn eller ut av tunnelen har merket dette sammen me boligområdene. En leser skriver til Brunsvikanet: Heilt skandale! Folk har begynt å selge husene sine, og den nye skateparken, badeland og turområder ishall og ny løpebane er bare å glemme. Det har vært så helt for jævlig siste ukene nå, at det må jo være helseskadelig.
kloakk sil
Avløp fra Kirklandet og Innlandet er ført hit til siling av faste stoffer i avløpsvannet. Etter planen skal også all bebygglse på Nordlandet pumpes hit. Om Goma allerede er koblet hit er ikke kjent. Luktproblemer er oppstått i hele landet fra slike anlegg.Kommunen jobber med løsning, noe som kan innebære store kullfiltere o.a. ( BN)
*plan 2
Her plan 2 alternativet for overføring av all kloakk til Hagelin. Kirklandet og Innlandet er koblet på med pumpestasjoner og sjøledninger. ( Skisse Kristiansund kommune)