rov 3

" Haltbakk Viking" er en kysttanker der rederiet har kontoradresse i Aure. De har en rekke kysttankere som leverer drivstoff til skip på kysten. Båten her er fra 2011 og er 45,4 m lang. ( Foto: Jarl Arvid Røbech)

rov 1

M/S Ro Vision, (LFTG), 82,4 x 15,5 m.. Brønnbåt bygget i 2020 ved Larsnes Mek. som byggenummer 65. Skroget er bygget i Polen ved Marine Projects. Rederiet er Rostein. Ro Vision er en lenger versjon av søsterskipene Ro Fortune, Ro West, Ro North, Ro Server og Ro Artic. Skibet er en del av grønn utvikling i bransjen. Hybrid framdriftssystem. Med en Yanmar hovedmaskin.

Elektrisk framdriftsmotor. Tre dieselagregat. Væskekjølt batteribank. Brønnbåten har langtidsavtale med SalMar for frakting av slaktefisk til SalMar sine anlegg på Frøya og Senja. Frakting av smolt ut til anlegg driver den også med. Her passerer den Talgsjøen mellom Kristiansund og Langholman. (tekst/foto Håkon Bloch)

rov 5

Danske med navnet " Vestborg" . Kan laste 1060 tonn. Bygd i 1971. Her i Bremsnesfjorden. ( Foto: BN)

rov 2

M/S Aqua Merdø, (LEND), 59,2 x 13,6 m. Byggenummer 388 fra Myklebust Verft i 2018 til DESS Aquaculture. Bygget for et manskap på 11, Stord-basert Salt Ship Design med typebetegnelsen SALT 425 FHV. Framdriftsmaskineriet er en CAT på 1900 BkW og 2 CAT hjelpemoter på 465 ekW.
Fartøet er et bløgge/slaktebåt og har langvarig kontrakt med Marine Harvest i Norge. Båten har 24 "stun and bleed" kanaler og kan slakte 20 000 fisk i timen. (laksen bløgges så snart den kommer ombord). Lasten fordeles på seks RSW-tanker og kan med dette frakte 400 tonn nedkjølt fisk fra oppdrettsanleggene og inn til sløying på landbaset anlegg.. Ved å frakte slaktet fisk kan en transportere mere en å transportere levende fisk. Her ligger den ved Sterkode Dahle. (tekst/foto Håkon Bloch)

rov 4

9132 tonn lastekapasitet har færøyske " Samskip Kvitbjørn" utafor Atlanterhavsveien. Den er bygd i 2015 og hovedmaskineri går på gass. 119 meter lang. ( Foto: Boa/BN)