Da er vårt ærverdige skip på gjennomreise i byen. M/S Miljødronningen, 34,3 x 10 x 2,5 m., bygget i 2008. Det er et Researsh/Survey Vessel med hjemmehavn Bergen. Det er i AIS kalt “Wing in GRND” vessel eller på Norsk kalt “Katamaran”. Kommer fra Rørvik etter tokt i Nord-Norge hvor den har drevet med forskning innen forurensning i forbindelse med oppdrettsnæringen. De har hvert i kontakt med lokale fiskere som har kjennskap til problemene. 

miljø d

" Miljødronningen" til Norges Miljøvernforbund er i Kristiansund og er  mye sponset av  Grieg Foundation, Vangsgutane, DOF ASA, og mange andre. 

Undersøkelsene i denne forbindelsen bruker de ROV (Remote Operated Vehicel).  Mange av organissajonenen inne Natur/miljøvern gjør en god jobb. De samarbeider med mange firmaer innen den maritime industrien. Der er de ofte en rådgivende “Konsulent” og blir derfor støttet av mange av disse. Kystpartiet er en nær samarbeidspartner. NMF (Norges Miljøvernforbund)  og Miljødronningen er sponset av mange store firmaer ( Grieg Foundation, Vangsgutane, DOF ASA, og mange andre). Leder i Forbundet er den kjente Kurt Willy Oddekalv,  (Tekst/foto Håkon Bloch, medlem NMF/ Brunsvikanet )