Nordmøre Historielag innbyr til møte i Håndverkerns lokaler mandag den 16. oktober kl. 19.00/ 2017.

Det er ikke mange som vet så mye om forholdene i Kristiansund under krigen som Bjørn Johan Jakobsen.

Han har tidligere vært i Historielaget, men da med et tema om Kristiansund kommune og nazifiseringen under krigen.

Denne gangen blir det rettet inn på hva som skjedde med skolen og kampen for og imot «den nye tid». Bjørn har skrevet hovedoppgave om tema. Som mange av dere vet var det en kamp her lokalt som var kanskje mer markant enn ellers i landet. Frontene var klare og det var aktive personer på begge sidene. Mer om dette vet Bjørn.
1922 a
Innfelt Bjørn Johan Jakobsen som forteller om nasifiserin av skolene unmder krigen. Bildet er tyske soldater på Allanengen skole. ( Foto: Ukjent)

Det blir en enkel servering etter Bjørn sitt foredrag og det blir utlodning av sentrale bøker fra vårt arkiv.

Men kvelden åpner med at Hedvig Wist leser sin prolog til byjubileet i år -Kristiansund - 275 år. Det er ikke mange som har hørt henne lese den. Men den står også i Årboken vår som den siste artikkelen i årets bok.

Våre møter er åpne for alle.

Det er flere som får denne eposten som ikke er medlemmer i Nordmøre Historielag. Det betyr at du heller ikke har fått årboken. Den er å få kjøpt i bokhandlerne. Kjøp den til deg selv og bli informerte om historier fra Nordmøre eller kjøp den som en flott julegave.

Gir du oss beskjed kan du få boken tilsendt for samme pris og da også bli medlem i Nordmøre Historielag.

Vår hjemmeside er: nordmorehistorielg.no og epost er Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Styret i Historielaget er: undertegnede, leder/ Astrid Mollan, nestleder/ Tor Larsen, sekretær/ Kai Grimstad/Gudmund Bratrud/ Borgny Vorpbukt, vara

Redaksjonen i årboken er; Jansen, Mollan, Larsen, Terje Holm og Ove Bjerkan

Velkommen

Sverre Jansen/leder