Pressemelding: Odfjell Drilling velger Averøy industripark når boreriggen Deepsea Bergen i dag ankommer direkte fra Nordsjøen for varmt opplag i ca. to måneder, samtidig som det skal utføres vedlikehold og klargjøring av riggen for nytt oppdrag i Norskehavet for oljeselskapet OMV Norge. -Deepsea Bergen er den fjerde riggen verftet betjener i år, fra før ligger boligriggen Safe Zephyrus inne ved kai. Songa Encourage kom i januar inn for utbedring av vannskade, deretter ble reaktiviseringen av Transocean Barents utført av verftet før den dro over til Canada i juli, sier daglig leder Frank I. Ellingsen ved Averøy Industripark. Deepsea Bergen har nylig fullført oppdrag for operatøren Wellesley på letebrønnen Goanna i Nordsjøen.

deep

"Deepsea Bergen" er på vei inn til Averøy og følges av " Skandi Skansen" og Havila Venus". Her arkivbilde fra 2009 av riggen da den var innom vårt distrikt. (BN)

Letebrønnen Hades/Iris er lokalisert på Haltenbanken i Norskehavet, ca. 280 km nord for Averøy og 300 km vest for Brønnøysund. -Averøy Industripark sin meget strategiske plassering i forhold til både Nordsjøen, Barentshavet og Norskehavet med flotte riggfasiliteter midt i Norge, i tillegg til kort avstand og enkel innseiling fra skipsleia er viktige faktorer når riggselskapene velger å komme til oss, sier Ellingsen. Averøy Industripark sine fasiliteter med dypvannskaier, landstrømsanlegg med meget god kapasitet for rigger og store verkstedhaller er yarden meget egnet for rigger som kommer inn for mobiliseringer, verkstedopphold eller reaktivisering.