I forbindelse med “Kystens Landssdtevne”som fåregår 20.-23. juli 2017 forgår det mye i miljøet rundt Mellemværftet.
Her bygges reisverket til et “Naust” som er bygget etter “Nordmørs stavlin” av furu fra Aure, Naustet reises inne på Småbåtlagets område, og skal selges etter utstillingen. Det er “Husasnotra” (Gjeitbåtmuset) som bygger naustet. Mye av indre del av Vågen brukes i disse dager til dette stevenet. I samme forbindelse er det et “Båt-lotteri” av en 7 3/8 båtalen melfæring (geitbåt) som er et nybygg fra “Geitbåtmuseet”.
kyst
Naustbyggere fra venste Torgeir Leivdal, Robert Otnes og Arne Eriksen, alle jobber i “Husasnotra” . (Foto: Håkon Bloch)
kansellert grip
Griparuta ble kansellert i dag da det var blitt for mye sideveis sjø. Et lass sjøsyke reisende tok man ikke sjansen på. ( Foto: Håkon Bloch)
Baholm
Bukser og Bergning A/S har kontrakt på tilbringertjenesten for Losverket. De har hadd tekniske problemer med en av Losbåtene i Kristiansund (Los 120). De har da i helgen leid inn M/S Baholm tilhørende Holberg Shipping A/S . De har kjøpt denne tidligere (blå) losbåten som er er sertifisert for 12 passajerer. De har derfor en båt som kan frakte personell til båter offshore. Vi har tidligere omtalt denne båten og firmaets daglige leder Sindre Holberg (som klarte å få alle Cruiseskipene til Dyrnes på Smøla). Det meget positivt at noen som satser innen båtsiden på Nordmøre.Tekstfoto: Håkon Bloch)
kyst 2
"Tifjord" på vei sørover til Måløy. ( Foto: BN)