Det er oppdaget at jordmassene i tomta til den nye barnehagen i Karihola i Kristiansund N kan inneholde endel lite ønskelige stoffer. Tomta ligger i et ex tysk bunker og brakkeområde som i sin tid hadde adskillig aktivitet. Jorda fraktes til et skip som tar det med til spesialdeponi og undersøkelser i Trondheim.
reg 8
I jordmassene her er det mistanke om spesielle stoffer. Man tar ingen sjanser og sender vekk all masse. Hva tyskerne har holdt på med her i Karihola er ikke kjent, men der gravemaskina står var det stor kålrabiåker tilhørende Fladvad- gården  tidlig på 1960 tallet.  Nærmest kamera her stod et stort 2 etasjes hus som ble kalt Brølehuset. ( Foto: B. O. Angvik)
reg 3
Her i dag fylte man og fraktet vekk 50 lass i løpet av dagen. ( Foto: B,O. Angvik)
reg 4
Det er Olav Al
heim Maskinstasjon som gjør grunnarbeidet her. Betonmast Røsand er entrerepenør. I bakgrunnen  en bunker som er " gravd fram" . ( Foto: B. O. Angvik)
reg 9
Det er " Torvang" som går til Trondheim i kveld med første last forurensede masse fra Karihola. ( Arkiv BN)

*reg 1
Her er bunkeren som ble gravd ned i forbindelse med beplanting i Karihola rundt 1990. Det er det tyske regimentet i Kristiansund sin kampbunker med betegnelse i byggearkivet " Batterieleitung Gefechtstand". Rundt 1967-1971 var det dynamittlager til Kr.sund Sport og Joh. A Hveding. Det er en Kl B bunker Stãndig. Siden alle krigsminnesmerker i Kristiansund by er ødelagt, har man her sjansen å bevare noe. ( Foto: B. O. Angvik)
reg 12 kopi.jpg kupp
Her utsnitt av byggetegningen der observasjonskuppel 4 86 1 P2 er montert.  Bunkeren er intakt. En av de orginale inngangene er støpt igjen i 1967. ( BN / arkiv)
reg 10
Trygge og tilgjengelige; det er første gangen man ser dette skrevet i papirer her i Kristiansund. Dette er fra byggesaksutredningen for Karihola nye barnehage.
reg 5
I utbyggingsområdet finnes to mindre ammobunkere som sikkert nok ryker denne gangen. ( Foto: B. O. Angvik)