Det ble en litt historisk dag for Sundbåten i dag. Den siste uken har det vært kjekt å se flaggskipet «Framnæs» tilbake i rutedrift på havna. På lørdag ble også «Rapp» satt inn i rute da «Framnæs» var booket inn med en chartertur utover formiddagen. Litt senere på dagen gikk begge de historiske Sundbåtene i rute sammen en kort periode. Det er faktisk første gangen «Rapp» har vært i rutefart siden den ble tatt ut i 2014. Den blir, som tidligere nevnt, tatt godt vare på av en aktiv venneforening og har vernestatus fra Riksantikvaren. For «Framnæs», som feirer 100 års jubileum siden den først ble satt i rutefart i 1917, planlegges det diverse aktiviteter utover i jubileumsåret.

(Tekst/foto: Terje Holm)

fn 1

To historiske Sundbåter i trafikk på havna sammen lørdag 18. mars 2017. 100-årsjubilanten og flaggskipet «Framnæs» sammen med gode gamle «Rapp» fra 1958.

fn 2

«Rapp» i rutefart ved Sundbåtkaia ved Piren.

fn 3

«Rapp» er den Sundbåten som har trafikkert lengst på havna i Kristiansund. Båten har blitt tatt vare på med sitt originale utseende både i salong og eksteriør.

fn 5

S/B Angvik, 16 x 6 m., døpt 4. juni 2005, Ligger her på slippen hos KM i Vågen torsdag( Foto: Håkon Bloch)

fn 4

Hurtigbåten M/S Terningen, 40,8 x 11 x 1,3 m., bygget i 2014 og Trodheim er hjemmehavn.. Kanskje ligger den i havn for det var en av de gamle som gikk i rute, det er vel problemer på Edøya med de nye båtene. Den ligger her i Johnsenhuken. ( Foto: H.Bloch)