Fraktebåten " Nyksund" fikk slagside ved Stadt i natt. Det er ikke det beste stedet  få slik trøbbel når det er storm og bølger på 7- 8 meter. Mannskapet skal ha omplassert ballast, og situasjonen kom under kontroll. Hovedredningssentralen styrte operasjonen i forbindelse med hendelsen. Stadt skipstunnell som er kun  1800 meter lang hadde elimeinert bort det farlige havstykket. Den kan nå bli en realitert. Også hurtigruta har hatt alvorlig trøbbel med motorstopp ved Stadt. Det var i 2004 det holdt på å gå galt grunnet motorstopp i uvær.
niksund

Trøbbel ved Stadt sist natt: M/S Nyksund,  65 x 12 x 4 m., bygd ved  Skaaluren Skipsbyggeri i 1980, hjemmehavn er Myre,  Norsk flagg og Norsk besetning. Går i rute mellom Stavanger og Tromsø. Er tittelert som Pallets Carier og frakte spesiell fritidsbåter og annet gods, har kran som løfte ”småbåter” på ca. 10 tonn.(Arkiv BN)
britt

Tross stormvær er gigantskipet " Navion Britannia" buksert til kai på Vestbase tidlig onsdag. Skipet 264 meter langt, og er her i forbindelse med Heidrun feltet og arbeider der. ( Foto: B. O. Angvik)