KNM Rauma, M 352, 55,2 x 13,6 x 2,5 m.. Minesveiper i Alta-klassen. Båtene er en kombinasjon mellom katamaran og luftputefartøy kalt luftputekatamaran. Det ble bygget 5 skip i denne klassen, KNM Alta, KNM Otra, KNM Rauma, KNM Orkla og KNM Glomma. Alle er oppkalt etter norske elver og ligner Oksøy-klassen minejaktfartøyer.
De ble bygget ved Kværner Mandal i perioden 1990 – 1997. Alta-klassen er noe av det mest moderne minesveipere i forhold til andre nasjoner.  De kan sveipe kontaktminer, aukustiske miner og magnetiske miner (de gamle minesveiperen var laget for å ta hele minefelt, men disse kan ta ut enkeltminer). I fredstid brukes fartøyene til øvelser og deltakelse i NATO`s stående minerydderstyrke SNMCMG1 (Standing NATO Respons Force Minecountermeasures Group 1). De er utsyrt med raketter Mistral SAM og 12,7 mm. mitraljøse. Har en dypgåenede på 2, 5 m. og 0,84 m. med bruk av løftevifte. Har en max.fart på 30 knop (++). KNM Orkla ble ødelagt av brann i 2002 og KNM Glomma lagt i opplag i 1999 ( kun 25 dager i operativ drift) og solgt i 2009. (med andre ord er både Orkla og Glomma solgt). De er utstyrt med 2 stk diselmotere som driver de to vanjetagregatene og 2 dieselmoter som driver løfteviftene. (tekst/foto Håkon Bloch)
far 6
Ut fra havna i Kristiansund.
far 4
Skipet lå ved riggen og anlegget til Averøy Industripark en stund.(Foto: Bjørn O. Angvik)
far 1
Også i dag var det stor aktivitet på sørlige oppdrettsanlegg på Hogsneset ed Bremsnes. ( Foto: Bjørn O Angvik)
far 2
KB Namdal utafor Røeggen da det frisknet på. Båten til dykkerfirma nordpå som har 10 båter og 40 ansatte. Driver i samme bransje som Abyss her i Kristiansund. ( Foto: Bjørn O. Angvik)
far 3
" Halsvik I" ex "Mocosika" utafor Engelen lykt nord for Sveggen i dag . ( Foto: Bjørn O. Angvik)