Bjørn Pedersen fra Oslo, med et langt liv bak seg i Wilh. Wilhelmsen, har tidligere vært på besøk hos ”skipsfartshistorikerne” i Kristiansund med to flotte foredrag, ett om Anders Jahre og Kosmos-selskapene og ett om Otto Thoresen og Spanskelinjen.
I kveld torsdag skal han få kåsere og ”slå seg litt løs” på sikkert et fornøyelig tema: ”Morsomme og merkelige ting i skipsfarten. Underlige skip, navn og annet som er uvanlig innen sjøfart.”
33 a
Underlig skip nr 1

Innen skipsfart har det alltid skjedd mye rart vedrørende ulykker - skipstyper - navn og navnevalg. Vi vil nok få høre om noe av dette, men også om rariteter og pussigheter som har forekommet opp gjennom tidene. Noe morsomt, noe trist og noe rett så tragisk.
Det å drive skipsfart har alltid vært en risiko, det har nok vært også noen rariteter knyttet også til ulykker og forlis.
33 b
Underlig skip og manøver 2.

”Skipsfartshistorisk” ønsker velkommen til et gjenhør med en solid foredragsholder og skipsfartshistoriker - og i kveld; til en fornøyelig kåsør.
Som vanlig er det fri entré og adgang for alle under møtet i Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre sine lokaler i Loennechengården.
Dørene åpner som vanlig klokken 18,30 mens møtet starter klokken 19.

33 c

Underlig farkost 3.