I forbindelse med åpen dag på Brannstasjonen på lørdag fikk BN`s utsendte orientering om den nye brannbilen de fikk fra Gjensidige Stiftelsen.
Bilen er en Mercedes Vito og kan fort kalles “hurtigutrykningsbil” for det å komme tidlig fram til et brannsted er viktig for å kunne stoppe brannen i startfasen. Vi fikk orientering om bilen av brannmann Jørund Haltbakk som fortalte om detaljene på bilen.
kbil 4
Jørund Haltbakk forteller at bilen inneholder  håndslukkere, hydraulisk frigjøringsverktøy, diverse annet brannverktøy og vifte for utlufting av branngasser.
 Bak var det bensindrevet høytrykkspumpe, 50 meter med høytrykkslange hvor det er mulighet for brannslukking med vann hvor da det høye trykket gjør vannet godt forstøvet (meget effektivt slukkemiddel). Det var også mulig å sette på skumrør for bruk av skum i brannslukking spesielt bra til oje,/bensibrann. Pumpen forsynes i begynnelsen av bilens egen vanntank på 200 liter (med godt forstøvet vann (høytrykk) kommer en langt). Venstre side var det røykdykkerutstyr for to røykdykkere, grenrør, stender (til bruk i brannkummer), forskjellige strålerør samt mange brannslanger for slangeutlegg.
kbil 2
 I førerkabinen er utstyrt med varselanlegg, sambandsutstyr (nødnett), GPS kartmaskin og annet nødvendig utstyr. I det hele tatt en lettdrevet kjekk og rask bil som i en håndvending kan nå fram på rekordtid og iverksette slokkeinnsats. Jørund Haltbakk på bildet . ( Foto: Håkon Bloch)
kb 1
Branningeniør Robert Ugelstad snakket om brannvern og hadde konkuranse. ( Foto: Håkon Bloch)
kb 2
NEAS demonstrerte og viste  fram hvordan el-utstyr kan fremkalle brann. ( Foto: Håkon Bloch)
kb 5
Og som vanlig fikk barna prøve å slokke med slange. ( Foto: H. Bloch)
kb 4
Museene var åpne på brannstasjonen. ( Foto: H. Bloch)