Paviljongen på Kirktomta er et glemt kapittel i byens gjenreisningshistorie. Den ble tegnet og planlagt i 1958-59, og sto ferdig i 1960. Alf Tømmervåg i Kristiansund har arbeidet lenge og mye for å få kommunen til å sette i stand dette særegne bygget. Nå er kommunen på gli. Det ble gitt midler fra statlig hold til vestlandsbyer i forbindelse med oljetørken, og kommunen bevilget 350.000 kroner til istandsetting av dette bygget tidligere i sommer. Nå skal kommunen være på offensiven med kinohallen og Paviljongen på Kirktomta. Aksen Langveien ungdomsskole-Paviljongen er lite å vise fram ui sentrum Nordmørsbyen.
pavi 2

Musikkpaviljongen i Kristiansund er et ganske spesielt bygg som har vært glemt i mange år. Det ble oppsatt av et betongfirma eller entrepenør fra bygda, sier Alf Tømmervåg. Taket her er støpt i ett stykke med 3 store betongsøyler over utoverhenget. Dette veier 30 tonn. I taket er det lys. Bygget er svært slitt og innesluttet av trær. Nå kan det bli pusset opp. ( Foto: Alf Tømmervåg)
pavi 5

Slik så det ut her i 1960 da Musikkpaviljongen var ny. Tidligere stod Drosjesentralen her, og det var litt motstand derfra om å flytte ned i sentrum. ( Foto fra Alf Tømmervåg)
pavi 3
Her bygget til venstre i bildet i 1972. Det er kraftige søyler i betong oppe på taket.  Nå kan altså bygget få renessanse. ( Foto: Ingvar Grimsmo)