Modellfly som kan styres fra bakken med radio har vel alltid vært ønskedrøm for alle gutter. I dag finnes det flotteste tekniske utstyr og flyvemaskiner man knapt kan tro. Det var samling på flyplassen på Kårvågmyra i helga i regi av Hustadvika Modellflyklubb.
mo 9

Modellflyentusiaster i aksjon i helga. Hustadvika Modellflyklubb har vel en rundt 20 medlemmer. ( Foto: Bjørn Ove Angvik)
mo 3
I dag får man lette fly med elektriske motorer som er imponerende raske og stillegående. Her derimot Agnar Blæss fra Kristiansund  med en racing drone. Elektrisk ( lithiumbatteri) og kamera. Med kjørebriller over øynene og skjerm kan den styres dit man vil da den har kamera. 110 km/t høres vilt ut, men den kan gå så raskt. Rekkevidde er opptil 500 m.( Foto: Bjørn Ove Angvik)

mo 1 b

Her var et fly med ekte jetmaskin som gikk på jetfuel. Det luktet akkurat som på Kvernberget da den startet opp. Skikkelig jetlyd. Tore Gjøvikli hadde med denne hit. ( Foto: Bjørn Ove Angvik)

mo 2

Her gikk det unna. 280 km/t kan jetmaskinen gå. Det kreves dyktighet å styre dette flyet. ( Foto: Bjørn Ove Angvik)

mo 4

 

Mange typer fly var representert på stevnet, både elektriske og maskiner med små forbrenningsmotorer. ( Foto: Bjørn Ove Angvik)
mo 10
Frank Jacobsen med det store flyet sitt og hjemmelaget 40 mm luftvern hvis andre modellflyklubber skulle prøve på å bombe flyplassen deres. Kanonen er av rustfritt stål og skyter poteter i en slik fart og rekkevidde at inntrengerens fly lett kan skytes i filler. ( Foto: Bjørn Ove Angvik)