eirich stadt

Redningsselskapets " Erik Bye" med base i KSU har vært på Hustadvika i Askvågen og hentet en båt som hadde ødelagt noe undevanns etter grunnstøting for en uke siden. Båten ble slept til et verksted i Kristiansund. Her ved Bjogna der et annet skip passeres mandag. 
boo 1

M/S Skarholmen, N-1-BØ, 26 x 8 x 5,2 m., bygd i 1985, max/marsfart 9,2/8,4 knop, 940 hk, fiskebåt på vei sørover her mellom Grip og byen, har kvote sild, makrell, sei og torsk.(Foto: H. Bloch)


bbs 3
Nå klokken 21:30 passerte den erverdige M/S "Nordstjernen" utenfor vinduene mine på Sotra ved Bwergen. Kursen hennes er nordover så du har den vel utenfor AH veien  i morgen tidlig. Legg merke til at hun nå har sine Bergenske Dampskipsselskap vakre hvite ringer i skorsteinen. (Foto: Kjell Dønheim)

boo 2

 

M/S Føyværing, ST-7-F, fiskebåt , max/marsfart er 9,3/8,3 knop og har et dyptgående på 2 meter. Fiskebåt som nå brukes til arbeid innen sjøbruksnæring. Ligger her ved “rekeplassen” utenfor “Jonas”.(H. Bloch)

 

 

 

bbs 1

M/S Hans Brattstrøm, 25 x 7 x 1,6 m., Ligger i Johnsenhuken på Vågekaia. Båten eies av UiB (Univeristetet i Bergen) og drives av Havforskningsinstitutet (også i Bergen) som bruker båten over 200 dager i året til forskninstokt på Vestlandskysten. Når den var her i fjor så var den hvit, men nå har den blitt pusset og fargen er blå. Den er oppkalt etter Hans Bratstrøm (1908-2000) som var proffesor i marinbiologi og zoologi ved UiB.( Foto: H. Bloch)
bbs 2

M/S Sijo Bas, 15 x 10 m., hjemmehavn er Haugesund, arbeidsbåt. ( Foto: H. Bloch)

bbc 2w

"Thor Omega " 55 meter lang forsyningsskip var innom byen. Er utafor Rørvik mandag kveld. ( Foto: Tom Einar Felberg)

bbs 4

Nå har ferga som har ligget på KMV (Mollan) lenge. Ombygging, lengre kjørelemm, åpning av skrog. Det nye navnet er
M/S Hæhre IV, 49 x 11 x 3,2 m. bygget i 1970. Hette tidligere M/S Atlantic Pioneer, men før det var den bilferge her i fylket B/F Eiksund, sist på strekningen Hendseth-Aresvik. Det er en av de første som hadde “Perifridrevne Asimuthtrøster i begge endene. Den er tidliger detaliert omtalt på BN ( Foto: Håkon Bloch)