Bremsneshola er en stor hole i sørsida av Bremsneshatten i Averøy .Stedet er ganske spesielt, og det er ikke alle som har tatt en tur dit. Det er ikke gjort spesielt stor  undersøkelse arkeologisk i hola, men  i løpet av de siste 300 årene har det blitt gjort endel tilfeldige utgravninger der.
haal 1

 

Bremsneshola er ca. 80 meter lang og mellom 4 til 12 meter bred. Litt opp på veggen innerst i dette store rommet går det en stige opp til en minder hule som måler 8 x 4 meter. sagn sier at en hund forsvant enda lenger inn og kom ut nesten flådd uten pels på andre sida av Bremsneshatten.( Foto: B. O. Angvik)
haala 22
Helt fra 1800 tallet er det laget inskripsjoner her. Tilfeldige gravninger har avdekket bein av dyr og pilespisser , så hola har vært oppholdssted i Fosnakulturen for 10. 000 år siden. Redskapsfunnene er utstilt i Gamle Kvernes Bygdemuseum. ( Foto: B. O. Angvik)
haala 4
Inskripsjoner som ikke er så gamle er det mye av her.
haala 5
24.mai 2014 hadde Averøy Ungdomskorps konsert inne i Nordmøres største hole. En heller spesiell opplevelse. ( Foto: B. O. Angvik)
haala 2

Ovenfor inngangen har ravnen laget rede og er utilgjengelig for rev, mink og tobeinte. Anbefalt Trip Advisor:Flott tur med barna til hola:-). Litt vanskelig å finne avkjøring, men på matkroken guidet de oss til bedehuset. Der stod vi parkert men vi gikk i litt regn opp til hula. Veldig spennende for alle sammen. Fin tur, ikke langt å gå ta med lommelykt:-) god tur  ( Foto: B. O. Angvik)