Redningsselskapet ( RS) ble stiftet i 1891, og er således 125 år. Det kommer en dokumentarfilm om RS på NRK 1 klokken 19:55 den 1. mai. Her vil man kunne følge med på utviklingen, og også se det nyeste som er tilført den siste tiden. Havets helter heter filmen, og er verd å ta en titt på. Også her i KSU er det base for en av skøytene " Erik Bye" som ble døpt her i november 1997.
125 a
Kristiansundsskøyta " Erik Bye" på vei tilbake til basen etter en tur sørover på et eller annet vinterstid. ( Foto: B. O. Angvik)
125 d

RS " Christianssund" er bygd i 1901 og er tilhørende i KSU på nåværende tidspunkt. Den har tjenestegjort på kysten her med seil og under vanskelige forhold, og har gjort en god jobb før motorens tid stort sett. Her på besøk i Brunsvika for en del år tilbake. ( Foto: Ukjent)
125 b
Utdrag av Romsdalsposten i 1911 der " RS Christiansund" fikk heder for vel utført tjeneste vinteren 1910. ( Arkiv BN)
125 c
Ulykker med redningsskøyte har det vært. En slik skøyte som på bildet  RS " Risør" forsvant med 4 mann på Sørlandskysten under uvær i 1913. Bildet her er fra Sørsundet der RS 13 " Trondheim" går ut. Å bare bruke seil på disse skøytene skulle tilsi veldig godt kjennskap til båt .( Foto: Digitalmuseum Norge)