astor tef
Skipet her gikk nord /S Astor, 177 x 23 x 6,1 m., bygd i 1987, Bahamas –flagg og hjemmehavn er Nassau. Cruiseskip på 3498 t, (DWT). Eies av tyskbaserte Premicon. chartret av tyskbaserte Transocean Tours. Bygd i 1987 med navnet M/S Astor av Howaldtswerke-Deutsche Werft (HWD) i  Kiel  i Tyskland. Har skiftet eiere og operatører flere ganger, og har navn før har vært:  1987-1988 M/S Astor (Tysk), 1988-1995 M/S Fedor Dostoerskiy (Soviet-Unionen) og 1995 til nå M/S Astor (tysk). Kom fra Molde og gikk til Honningsvåg .(Foto: Tom Erik Felberg/ tekst: Håkon Bloch)
bue 1

M/S Måøybuen, ST-525.F, 28 x 8 m., bygd i 1978, hjemmehavn er Mausund på Frøya. Tidliger fiskebåt og hvalfanger (har ikke drevet hvalfanst i de siste tre årene). Driver nå med notvasking innen oppdrettsnæringen. De arbeider for firma Lerow A/S som samarbeider med Lerøy Hydrotech. Båten er den tidligere forsyningsbåten til Sjøforsvaret KNM Tautra. Ligger i Johnsenhuken.( Tekst/ foto: Håkon Bloch)
bue 2
M/S Hermon, M-55-AV, 17 x 6 m.. Fiskebåt hjemmehørende et sted på Averøy. Har en marsfart på 7-9 knop. Har tidligere hvert registrer i Aure (M-55-AE) men den er bygget som M/S Arnøyfjord med hjemmehavn i Namsos. Den ligger i Johnsenhuken utenpå M/S Måøybuen. På bilde er den på  vei inn Markussundet.( Foto: Håkon Bloch)
bue 3

Denne hurtigbåten ( t.h) var innom byen i går. Mannskapet gikk ombord i M/S Sunnmøringen. Båten hett M/S Fjordexpress.

Hva den gjorde her er ukjent, men kanskje den skal ta over Gripruta når sesongen er på hell ? ( Foto: Håkon Bloch)