Oppe på St.Hanshaugen , mellom alle de store skolebygningene, har en større bunker fra krigens dager overlevd all byggevirksomhet fra 1950 årene. Og det er ikke lite som er sprengt ut av fjell og bygd her. Bunkeren står utrolig nok stort sett urørt i posisjonen sin. 
200 a
Her ligger den større bunkeren. Det er en blanding mellom Gruppenunterstand og den større Doppeltgruppenunterstand som er kjent fra Karihola.  Hva denne bunkeren var i bruk til er litt ukjent, men det kan være radiobunkeren til den store leiren som var her under krigen.(Foto: Bjørn Ove Angvik)
200 b
Bunkeren er tørr men herjet som alle slike. Bygd i styrkeklasse B, som vil si 2 meter tykke vegger og tak. Bunkeren har 2 litt større rom.
200 d
Inngangen er kjente saker blandt annet fra Kvalvik Fort og bunkere i Karihola. Vanligvis er veggene her merket med St eks, (St 442).Det betyr Ständig som var bombesikkert.(Foto: Bjørn Ove Angvik)
200 c
PÅ enden av bunkeren finnes faktisk en ringstand for MG  også. 
200 e
Baksiden mot et av skolebyggene. Litt rart at hele bunkeranlegget ikke er nedbygd av noe ennå. (Foto: Bjørn Ove Angvik)
200 f
Her på haugen midt på bildet ligger bunkeren som hadde kamuflasjenett over inngangen. Her på St.Hanshaugen hadde tyskerne en større leir ( Infanterielager) og store våpenverksteder. Ortskommandanturet hadde også kontorbrakke her. Midt på bildet skimter vi rundhuset ( restauranten ). ( Foto :Edmund Bräuer)