Det er ferie for mange, og folk reiser rundt om på de forskjelligste plasser. I dag kom det en hilsen fra Østerrike, fra Obersalzberg og " Ørneredet" som tilhørte Hitler og hans likesinnede langt oppe i fjellene der. Et kjempeanlegg som ble bombet og senere totalt slettet av tyske mydigheter selv i 1952. Noe er reddet, eksempelsvis 50. års gaven til bartemannens  Kehlsteinhaus 1880 meter på en fjelltopp. Det er blitt turistanlegg i dag og besøkes av tusener.
brec 1 bn
Thomas Eiken og Rune Ørbog er på Obersalzberg og det som nå er kalt "Ørneredet"på 1880 meter over havet.( Foto: privat)
brecht 2
Thomas Eiken foran det som har vært Gestapo hovedkvarteret i nede i dalene. I så fall er det intakt. Resten av det enorme tunnel og fjellanlegget er jevnet med jorden.( Foto: Privat)
brecht 20
I april 1945 kom 320 allierte fly og bombet det som av over bakken sønder og sammen.  Adolf Hitler var da i Berlin i Førerbunkeren der. Befolkningen fra dalene under dro da opp og plyndret alt som var mulig her på fjellet.( Foto: Ukjent)
brecht 21
I 1952 ble alt av tunneler og rester etter nasjonalsosialismen ødelagt av tyske myndigheter. 
brecht 123
Dette huset står igjen, og er blitt et turistmål langt til fjells. T.h. er tunnellinngangen til dette steinhuset slik amerikanerne fant det i 1945.
brecht 23
I dag er dette det eneste som er igjen over bakken av Hitlers  Berchtesgarden. I 2005 kom et nytt 5-stjerners hotell på ruinene av Hermann Gørings hus .