Siste åpne møte i NSSN hadde som emne ”D/S Kværnæs”, med Ole Tønder som foredragsholder. Leder Jørgen Strand åpnet møte med å ønske alle velkommen, orienterte om møtet og viste fram et Wilhelmsens Lines rute-kart som var en gave fra Anskar Aandahl. D/S Kværnæs med Ole Tønder som foredragsholder var meget interessant foredrag. Å få se saken om restaureringen fra Ole`s side var en annen enn det en ”hører på byen”.
Han gjorde en kjempejobb med å a vare på den gamle fjordabåten. Det er lagt ned mye arbeid med båten fra Oles side og mange andre frivillige.
oles 1

Rundt 10 permitterte Sterkoderansatte jobbet på mye på båten i Vågen, den var også satt på land ved hjelp av kran på bedingen på Sterkoder.

oles 2

Ole Tønder startet foredraget med den gangen det ble dradd en gang en stiftese for " Kværnæs".
oles 3
"Kværnæs" slik den en gang var. Det ble altfor dyrt å sette i stand den gamle damperen. ( Foto: Nordmøre Museum)


Den ble senere slepet til  et verksted i Eide hvor også permitterte arbeider der gjorde mye med båten. Veldig mye ble gjort med båten, men det stoppet opp av økonomiske grunner. Mange komponenter var på forhand tatt på land for pussing, og derfor berget, noe står på Mellomvæftet.Annet skal etter sigende blitt hentet av folk i brannmuseet.

oles 7
Båten ble som kjent mistet under slep og drev i land i nærhet av Gløsvågen og sank i 2002.For dette ble Ole bøtelagt i henhold til Forurensingsloven.(Foto: Bjørn Ove Angvik-2002)

oles 4

Ole Tønder (t.v) fikk et bilde av Borgenes for kåseriet av  leder Jørgen Strand i Skipsfartshistorisk Selskap.( Foto : Per Næsje)
oles 89
Kartet som NSSN fikk i gave fra Ansgar Aandahl. Jørgen Strand,  leder for foreningen på bildet.(Foto: Per Næsje)