Her er skipsklokka på det kombinerte seil og dampskipet " Hilda" som forliste ved Øksenvågen i 1875. Undervannskjæret ble i ettertid kalt Hildafallet. Vraket ligger på rundt 60 meters dyp, og er av stål. Nå er det mye nedbrutt. Vraket ble trolig funnet på begynnelsen av 1970 av dykkere fra Kristiansund.hilda 1

Her er den store skipklokka som nå er på Nordmøre Museum. " Hilda" ble bygd i 1865, men forliste bare 10 år gammelt utenfor Stavneset Fyrstasjon. En rekke gjenstander er tatt med opp; noe er på museet, mens annet står på hyller hjem.
hilda 7


 "Hilda" var et dampskip som eies av Ytterøen Mining Co  i Trondheimsfjorden sammen med et annet innleid skip."Hilda" opprettholdt den første faste rute mellom Trondheim og England. Hovedaktiviteten for skipet var å ta svovelkis fra gruvene på Ytterøy til Newcastle, men hun tok også passasjerer som skulle fortsette fra England til Amerika på andre dampskip som tilhørte de store transatlantiske linjer. Skipet hadde både dampmaskin og seil, og var rundt 60 meter langt.(Foto: Norway Heritage)

hilda 2

 

Her nord for Stavneset Fyrstasjon ligger skipet på rundt 60 meters dyp.
hilda 12 bn
Et stykke utpå havet her ved Lille Øksenvåg ligger skipet. I dykkernes forum Dykkesiden er dette i Sør-Trøndelag det nå.
hilda 3
Her dykking på vraket for mange år siden. Begge ankrene ligger foran baugen, men mye av skipet er brudt ned av tidens tann.( Foto: Olav A. Waage)
hilda 5
Det er alltid fisk rundt disse stor jernkonstuksjonene på bunnen her. Finner man vraket er man sikret å få en eller annen fisk. Her et typisk loddskudd fra dette undersjøiske kunstige revet.( film over tilstandene på vraket under)