Kristiansund/ Kristiansand og alle feil rundt dette vil ingen ende ta. Over alt finnes det feil vedrørende denne aén og uén. Utlendingene for eksempel på Ebay sper på så det monner. Den kjente museumsmannen Kristian Ekholm i Nordmøre Museum var absolutt inne på noe.
kek 23
Her siste for salg på Ebay; bilde av kirka i Kristiansund før krigen. Kirka vår så da ikke slik ut.
kek  24
Kristian Ekholm til høyre (1892-1973) på Nordmøre Museum stod hardnakket på at Kristiansund skulle hete Fosna, og han aksepterte aldri at flertallet ville ha Kristiansund som navn. Alle hans debattinlegg i bynavnstriden på 1960 tallet ble uten unntak underskrevet med K. Ekholm, Fosna. Kanskje ikke så dumt i og med alle feil mellom Kristiansand og Kristiansund . Fosnakallen ble selvsagt tilnavnet her i byen. Til venstre museumsbestyrer Olaf Yderstad rundt 1966.( Foto: Nordmøre Museum/ Kulturnett Hordaland)
kek 1
Reiste det danske kongeparet til Kristiansand da de skulle foreta statsbesøk hos ordfører Harald Stokke i 1992 ? Tja, ikke umulig det.
tustnastabb kopi
Var skipet "Tusnastabb" fra Kristiansund eller Kristiansand. Det finnes en rekke grelle eksempler på info som går i hytt og vær.